Dieci-9 fietsonderhoud door Offroadbiking.eu getest en goedgekeurd

Offroadbiking.eu testrapport: Fietsonderhoud met Dieci-9 NanoTec

Dieci-9, zult u zeggen ? Nooit van gehoord? Toch inmiddels een goede speler in de onderhouds- en smeermiddelen markt en de productlijn die ze voeren is allemaal gebaseerd op de NANO technologie.

Dieci-9 is in ieder geval leuk en catchy verpakt en valt op, ook in uw eigen kleine werkplaatsje. Dieci-9 is een productlijn die uitgaat van een compleet schone ketting en fiets dus dat betekent dat u met deze lijn schoon en fris begint als uw ketting gereinigd is met de Dieci-9 Degreaser en uw fiets gepoetst met Dieci-9 Cleaner en Revitalisor om te zorgen dat de Wonderwax en de NANO lube goed pakken op uw fiets en ketting.

Zo gezegd, zo gedaan en juist voor één van de smerigste en natste weekenden van het jaar krijg ik mijn test pakket afgeleverd en ga ‘s avonds direct aan de slag met de ketting .  Deze gaat keurig in het bijgeleverde bakje gevuld met de Degreaser en man man man wat komt daar voor een troep uit.  Met een borsteltje ga ik het oude , aangekoekte vuil te lijf en mijn ketting komt er schoon en blinkend uit. Na de ketting te hebben gedroogd,  gaat deze terug op de fiets om vervolgens ingedruppeld te worden met de NANO lube. Eerste klus de volgende dag bij daglicht is even de fiets reinigen met de Cleaner –revitalisor en dan kunnen we gaan testen.

Het parcours is erg nat en modderig en het resultaat van de NANO lube is verbluffend ( ik heb nog nooit zo’n stille ketting gehad ). Ook de fiets afspuiten na de test is geen probleem alhoewel er nog wel het een en ander blijft hangen.  Na een grondig bestuderen van de gebruiksaanwijzing wordt het me duidelijk dat deze product lijn beter gaat werken naarmate ze meer gebruikt wordt.

Tweede weekend van de test heb ik alles nog eens grondig over gedaan en getest en het moet gezegd : de ketting klinkt nog stiller en schakelt nagenoeg geruisloos . De modder kan na drie behandelingen zo van de fiets afgespoten worden met een drukplantenspuit die ik altijd gebruik. De wielen gaan makkelijker zuiver en de fiets blinkt erg mooi na het poetsen. De ketting spoelt ook erg makkelijk zuiver en na het spuiten even drogen en nieuw NANO lube er op en de fiets is weer klaar voor de volgende rit.

Dieci-9 the results after testing.

Samengevat ben ik als verwend gebruiker van de beste middelen die er bestaan op het gebied van fiets onderhoud toch licht onder de indruk van het resultaat van DIECI-9.

Meer info vind je hier: Offroadbiking testrapport