Dieci-9 ervaring door Cycling.be getest en goedgekeurd!

Cycling.be testrapport: Fietsonderhoud met Dieci-9 NanoTec


Dieci-9 NanoTec Cycling Solutions heeft innovatieve smeer- en reinigingsmiddelen ontwikkeld speciaal voor de liefhebbers van koersfiets en MTB.

Onder een microscoop zien zelfs glanzende oppervlakken eruit vol micro-krassen. Vuil blijft hierin plakken. Dieci-9 NanoTec bevat nanodeeltjes van 10-9 (10 tot de -9e macht) meter groot en reinigt diep. Bovendien worden de micro-krassen opgevuld met een nano-beschermlaag die water en vuil afstoot.

Onze ervaring: het resultaat is snel, gemakkelijk en eenvoudig onderhoud. Dit betekent minder tijd voor onderhoud, meer tijd op je fiets en dat willen we uiteraard allemaal. Alle NanoTec-producten zijn biologisch afbreekbaar.


 Test Verslag Cycling.be

SCHUDDEN VOOR GEBRUIK

Enkele maanden geleden gaven we onderhoudspakketten van Dieci-9, NanoTec 4 Winners weg. We wilden zelf wel eens weten hoe goed die producten werken en dus poetsten, ontvetten en olieden we dat het een lust was.

Het belangrijkste voor het goed functioneren van je fiets is het ‘Start to Lube’-pakket bestaande uit het NanoLube smeermiddel, de bio-afbreekbare ontvetter en een handig kettingbad.

We begonnen met onze ketting in het bad te leggen en te ontvetten. Onze oude ketting had twee behandelingen nodig om alle vuil eraf te krijgen – ongelofelijk hoeveel vuil zich daarin kan verzamelen! Eenmaal opgedroogd brachten we de NanoLube aan. Volgens de fabrikant vullen de nanopartikels in het product de microgaatjes op die ontstaan door de ketting te gebruiken.Daardoor zou de ketting vloeiender dan ooit moeten lopen.

We waren sceptisch maar moeten toegeven dat de ketting stiller liep dan met onze normale fietskettingolie en dat (zelfs ondanks regen) iets langer bleef doen. Dieci-9 raadt trouwens een SRAM snelsluitschakel aan om de ketting snel van de fiets te kunnen halen. Zo kun je tenminste geen onderdelen ontvetten die niet mogen worden ontvet.

STIL EN PROPER

We behandelden ook een nieuwe ketting met de NanoLube en die liep pas echt helemaal stil. Eerst werd die nog zwart tijdens het fietsen, omdat het originele kettingvet nog moest worden afgevoerd, maar na de tweede of derde behandeling bleef de ketting proper. Omdat de fietsketting lang proper en beschermd blijft in stoffige of natte omstandigheden, durven we de NanoLube zeker ook aan te raden voor de mountainbike.

WEG MET DIE KRASSEN

Minstens even onder de indruk waren we van het Start to Shine’-pakket, dat werkt op matte en glanzende lak en zelfs op titanium.

De NanoTec C3Concentrated Cycle Cleaner kun je gewoon in een emmer water mengen of in de meegeleverde verstuiver. Dankzij de eerste manier deden we zelfs onze doffe VW Golf opnieuw blinken – dat was al een prestatie op zich – en de tweede manier gebruikten we om onze fiets te poetsen, onder andere na een regenachtige Géants des Ardennes.

Poetsen bleek heel vlot en snel te gaan, maar toen moesten we nog de W2 Wonder Wax uitproberen. Met de microvezel doek wreven we de wax open en het was opmerkelijk om te zien hou de vijf jaar oude lak weer begon te glanzen en hoe oppervlakkige (maar vuil uitziende) krassen plots veel minder opvielen. Opnieuw zijn het die zogenoemde nanopartikels die de kleine krassen opvullen.

Bijkomend voordeel bij de Dieci-9-producten is hun milieuvriendelijke karakter, want alles is biologisch afbreekbaar. Nu moeten we ons excuseren, want we gaan nog even naar de garage kijken hoe mooi onze oude fiets er uitziet ...


INFO EN WEBSHOP: www.dieci-9.be


 

Wil jij NanoTec ook eens testen?

Ga dan snel voor meer info naar de volgende producten.