Punch Solarteam kiest voor Dieci-9

16 aug. 2015 11:25:01

"Less = More … Minder Weerstand = Meer Snelheid !  
    ... Dieci-9 NanoTec de groene kracht voor onze race! "

Het Punch Powertrain solarteam van de KULeuven rekent op de groene NanoTec kracht van Dieci-9 om de zonnewagen race in Australie te winnen!

"Perfecting Performace" is de focus van het Punch Solarteam.

Aerodynamische verliezen vormen de grootste energieverliezen van de zonnewagen. NanoTec Wonder Wax vermindert de wrijvingsverliezen en verbetert de energie efficientie. De Wonder Wax houdt ook de zonnecellen proper dankzij de vuilafstotende werking van de NanoTec anti-kleef laag. Daardoor kunnen de zonnecellen op elk moment hun optimale vermogen leveren.

Dankzij het NanoLube ST+ super smeermiddel verminderen de mechanische wrijvingsverliezen in de wiellagers en transmissie. Daardoor loopt de zonnewagen in alle weersomstandigheden en zelfs bij hoge temperaturen perfect gesmeerd. Bovendien zijn alle Dieci-9 producten biologisch veilig voor de mens, voor de zonnewagen en voor het milieu.

De route

De route van de Bridgestone World Solar Challenge loopt van noord naar zuid, start in Darwin en gaat dwars doorheen het centrum van Australie naar Adelaide.

De route loopt van 12° tot 34°  zuiderbreedte en is een gedroomd traject voor elke zonnewagen. Nergens anders in de wereld is eenzelfde optimale invalshoek voor de zonnecellen beschikbaar.gedurende een hele racedag.

Bovendien is deze lokatie sowieso een garantie voor een uitdagend avontuur!

Nanotechnologie voor de solar race

De producten van Dieci-9 werden oorspronkelijk ontwikkeld voor zorgeloos fietsonderhoud en voor het smeren van je fietsketting bij gebruik in modder. Maar uiteraard zijn de wax en het smeermiddel ook perfect geschikt voor de zonnewagen.

De NanoTec anti-kleef beschermlaag van Dieci-9 stoot modder en vuil af. Daardoor blijft je fietsketting proper en zal je fiets parelen als nieuw. Ontvetten en smeren van je fietsketting en tandwielen van MTB, koersfiets, BMX, cyclo crosser en racefiets was nog nooit zo gemakkelijk. In alle weer altijd proper, zonder de nadelen van klassieke kleverige kettingolie.

Meer Info >

Geplaatst in Nieuws door

Kaylian De Lange, Punch Powertrain Solarteam